Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Słowa "

Na pamięć znam już wszystkie
Twoje napisane słowa,
które koją moją duszę,
budzą...uśmiech,
dają...nadzieję.
Czy jeszcze myślisz o mnie?

Pusty wzrok zastygł na ostatnich
listu słowach, w których
ani...dzień dobry, ani...do widzenia.
Ze wszystkich słów rysuję piękne
o nas...marzenia.

Idę drogą donikąd, błądzę,
może Ciebie na niej spotkam,
znowu...dotknę.
Na Twoich ustach jeszcze raz
zostawię ślad mojego istnienia...
zawstydzenia, zatracenia,
miłosnego pragnienia.

Mija kolejny bez Ciebie dzień,
W myśli zagubiona, tęsknie ogromnie
na kolejne Twoje słowa...czekam
więc proszę...napisz do mnie.

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!