Menu
Gildia Pióra na Patronite

ślady wiosny

na otwartej stronie zielonego papirusa
oparłam swoją głowę, orzech zadumany
kontemplując prawo, bezkres życia
wieczność, radość, myśli

stąpam po kałużach, wyszukuję miejsca
kładkę, mostek mały
przykrywając kocem wspomnień
jedwabistą tęczą kryjąc oczy

widzę
ślady wiosny

sierpień 25, 2006

37 453 wyświetlenia
613 tekstów
13 obserwujących