Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Na milion drobnych kawałków
rozprysło się serce rzucone
w kąt zimnej obojętności

Ktoś je próbował posklejać
lecz młodymi i niedoświadczonymi
palcami z jednego miliona kawałków
dwa miliony uczynił

Później ktoś inny to serce znalazł
i nad nim się ulitował
lecz w swej nieudolności
kolejny milion kawałków przysporzył

Trzy miliony kawałków
Cztery miliony kawałków
Pięć milionów kawałków
...

Boże... ulituj się...

Niedługo wieczności całej będzie za mało
by w jedną całość to serce... poskładać

14 445 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • Archangel_Marco

    6 June 2012, 22:59

    Miramijo, wiem to, do diaska wiem.
    Pragnie ciepła i pragnie dawać ciepło.

  • misiek45

    6 June 2012, 20:13

    Pięknie, ale myślę że te okruszki serca im mniejsze tym bardziej lśnią jak te miliony gwiazd na niebie i wszyscy je widzą-miłego wieczoru

  • I.Anna

    6 June 2012, 09:04

    bardzo pięknie ujęte w słowa koleje życia
    dziekuje

  • agniecha1383

    6 June 2012, 08:59

    Kropelka panowie i...cierpliwość:):):)-żarcik:)
    Trudno coś doradzać jak Takich tu większość...śliczny wiersz

  • miramija

    6 June 2012, 08:47

    Dziękuję Panowie za odwiedziny :)

    Marco... serce spragnione miłości nie myśli rozsądnie i ufa często zbyt pochopnie bo pragnie zaufać :)

    Irku gdy sposób ten kiedyś odkryje na pewno Ci go zdradzę :) pozdrawiam :)

    Romanie, miło mi i pozdrawiam :)

  • R.A.K.

    6 June 2012, 06:00

    A mnie się podoba! :)

    Pozdrawiam.

  • Archangel_Marco

    6 June 2012, 01:40

    A może to pokaz tego, by nie ufać zbyt pochopnie...?

    Źle jest łamać to, co już złamane... bardzo źle.
    Bo wiele kawałków... jest zbyt małych...