Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga

Na mapie życiowych dróg,
niezliczone pagórki, zakręty,
skrzyżowania, ślepe zaułki.
Na nic te wszystkie
nauki, wskazówki,
drogowskazy, porady,
czasami bywa trudno,
zdarte kolana..
strach i ból..
myślę - nie dam rady?
oby do jutra, oby do rana..
Padam z nóg..
i nagle prosto, bez obaw,
równo, lekko
prawie jak górki,
ktoś wyprostował mi drogę,
los? fart? szczęścia łut?
czy Dobry Bóg

130 929 wyświetleń
871 tekstów
20 obserwujących
  • igosia

    11 October 2021, 18:20

    Bóg jest dobry, fakt :) I łaskawy :)

  • 9 October 2021, 20:17

    Ja Cię kręcę olaboga
    Nie mieszał bym w to Boga
    Nie znam żadnego który coś prostuje
    Raczej srebrniki klerowi w kieszenie pakuje
    :P

    • kukaczka

      9 October 2021, 21:14

      ..są ludzie i ludziska,
      Na to wpływu się nie ma.
      czasami samo z siebie
      coś się krzywi i nagle prostuje,
      Jedną chwilę jest
      a za chwilę już nie ma..

    • 10 October 2021, 06:46

      Coś jest krzywe
      I nagle się prostuje
      Frojd miał teorie swoje
      Ciekawe chwile to zwiastuje
      ;)))

    • kukaczka

      11 October 2021, 18:41

      ..ojejku, tylko nie mieszajmy w to psychoanalityków haha