Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na małej sali...

Na małej sali w szpitalu ,
Jesienne promienie otulały Twoją twarz.
Twarz , na której nie było grymasu cierpienia ,
Lecz błogi spokój.
Twoje ciało przybrało bezkształtną formę.
Formę , której nie można przyrównać niczemu.
Z każdym dniem ubywało Cię coraz bardziej.
Bardziej , niż kiedykolwiek.
Na małej sali panowała grobowa cisza.
Cisza , która pozostanie z Tobą na wieki.

Dla dziadka , który odszedł od nas 19.10.2012 r.

[*] Pokój Twojej Duszy

25 579 wyświetleń
237 tekstów
3 obserwujących
  • misiek45

    20 October 2012, 18:19

    Wspaniała dedykacja,a wiersz mówi wszystko-pozdrawiam miło:)