Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 25 October 2020

Noce

Na którym końcu świata mam cię szukać
Czy dziś, czy jutro
A może wczoraj
Za rok, za tysiąc lat
Może już dawno cię znalazłem
I byliśmy szczęśliwymi dzikusami

Chciałbym teraz, już, zaraz
Ale możesz przyjść nad ranem
Przeczekam tę wieczność
Jakoś

Nie wiem jak z tobą
Ale bez ciebie nie potrafię
Więc wysysam cię z palca
I prawie jest przepięknie

Żebym chociaż lubił zwiedzać
Wolę nocą się błąkać
Pisać wiersze

I czekać.

81 788 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    1 November 2020, 21:15

    Miło, że każdy w tym wierszu znalazł coś dla siebie :) i mnie chyba nawet wpadło coś w oko ;)

    od RedRose, Naja, Meron
  • 24 October 2020, 22:39

    Gratulacje 🤗

  • Naja

    24 October 2020, 16:11

    Są poszukiwania prowadzone tak, aby nie znaleźć...

    Wiersz świetny :-)))

  • Malusia_035

    24 October 2020, 11:19

    Marcinie :) Nie przestajesz mnie zaskakiwać :)
    "Szczęśliwymi dzikusami" mega do mnie przemawia jak i cały wiersz :) Pisz więcej bo dobrze ci to wychodzi :)

    Pozdrawiam Cieplutko :))

    od scorpion, RedRose, Fergus
  • kszyszunia

    23 October 2020, 23:50

    O, i rozpłynęłam się właśnie, tak tu pięknie. 😥😥😭😭

    od scorpion, Malusia_035, Fergus
  • onejka

    23 October 2020, 22:17

    To mnie tak... zauroczyło ! Zwłaszcza, wieczność ... do świtu 🤗