Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dyrdymały jesienne

Na którejś z mych rzęs
tańczy wspomnienie
o tym rycerzu co w sercu
zapuścił korzenie
I choć go ukrylam
przykryłam kamieniem
To czasem mi wraca
z jesiennym westchnieniem

Rozum się burzy
myśleć przestaje
a w sercu gorącym
tęsknota nastaje
Wyobraźnia figle płata
i łzy słone toczy
tylko gdy na chwilę
przymknę swe oczy

Pojawia się znów on
życiem mym miesza
A niechże on wraca
do średniowiecza!

531 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
  • 19 September 2015, 11:09

    dziękuję :)

  • silvershadow

    13 September 2015, 12:14

    Haha, zakończenie po prostu bomba... albo lepiej wystrzałowa armatnia kula. Super!

  • krysta

    13 September 2015, 00:52

    ach ta tęsknota...wiersz ładny.
    :)