Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Na krawędzi "

Na krawędzi życia
Zamkniętego w źrenicach
Rozpacz woła o ratunek
Smutek we mnie
Widzę linię, sznurek - sznur
Może, Ktoś usłyszy wołanie
Wyjdzie na ratunek?
Ona - balansuje na krawędzi
Nie była u spowiedzi
Zapomniała umyślnie...
Czy to było logiczne ?
Na krawędzi myśli - cud
Jutro, nie dzisiaj się stanie
Nowy lepszy sen wyśni
Jeszcze nie czas na raki
Podróż wśród gór do chmur
Tu czeka ją trud bycia - życia
Jeszcze jeden szczyt - ten -
Do zdobycia - kolejny dzień
Balansuje na krawędzi
Tańcząc z nadziejami -
Uśmiechając się czasami
Ona - cały czas jest z nami -
Miłość

281 885 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
  • 14 July 2020, 07:18

    Piękny wierszy z nutą smutku... mam nadzieję, że na krótko... poczta kwiatowa dla Czekoladowej Wenus... Czy to Pani?