Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowo wariata

Teksty z obrazami - Słowo wariata - exsilentio
Słowo wariata - exsilentio

Na końcu każdego świata
Wiszą słowa dla ludzi,
Których piękno może zbudzić
Prawdziwego wariata.

Serca jak winne grona,
Cieknące sokiem krwi.
By dojść do takich drzwi
Trzeba próg siebie pokonać.

Podaję Ci rękę,
Mocno trzymasz moją.
Dzięki tym dłoniom
Żyjemy znacznie więcej.

Wynurzona z nocnej mgły
Przytulonym "dzień dobry, kochanie",
Z uśmiechem na śniadanie
Zwyczajne dni dla mnie śnisz.

Granice między nami
Przegania psia niania
I już nie chcę samego trwania.
Słowami wygnani, wygrani,
Bo całe życie do uratowania.
Całe życie z wariatami
Nam się szalenie kłania.

Quid Quidem

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!