Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz o drzewach.

Na jakim drzewie usiądzie kruk?
Wydaje mi się, że wybierze buk.
A, gdy niestety boli cię ząb,
w twoim problemie pomoże dąb.
Teraz, gdy mamy wiosnę,
można spojrzeć na iglastą sosnę.
Czasami też z własnej woli,
możesz przytulić się do topoli.
Kasztan zrzuca swoje kasztany,
a my je później chętnie zbieramy.
W Polsce mamy takie piękne lasy,
szkoda ich wycinać,
ale takie są już czasy.
Bądź jak my i pokochaj drzewa,
nic im już więcej do szczęścia nie trzeba! :)

2942 wyświetlenia
25 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!