Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na skraju...

Na głodzie niedostępnych myśli,
trudno jest marzyć.
Na głodzie niespełnionych marzeń,
trudno jest sobie wyobrazić.

Na głodzie tęsknej słoty,
pusta jest rzeczywistość.
Na głodzie niedostępnych pragnień,
śni się na skraju zjawy.

Nigdy nie wiadomo czym jest
prawda, a co jest kłamstwem?
Na głodzie nadmiar myśli
wywołuje frustracje.

Na skraju czarnej rozpaczy,
wisi się nad przepaścią desperacji!
Na głodzie silnych emocji,
jest się wrakiem człowieka.

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
  • 6 October 2022, 08:11

    Używaj synonimów, metafor - "na głodzie"
    Podr.

    • Victoria Angel

      6 October 2022, 08:14

      Używam synonimów, metafor a coś słabo mi wyszło? Pozdrawiam serdecznie. :-))) Bardzo dziękuję za wskazówkę.

    • 6 October 2022, 18:34

      Nie wyszło słabo.
      Może być ciekawiej.🙂

    • Victoria Angel

      7 October 2022, 08:57

      Wiem mam dużo wierszy z metaforami. :-) Ten taki wyszedł.... Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze otrzymane i, które jeszcze otrzymam, oraz oceny. Wspaniałego weekendu życzę. ❤️