Menu
Gildia Pióra na Patronite

WIĘCEJ

Na chwilę się zatrzymać
na małą chwilę –

zobaczyć co jest dalej
nie tylko to
co bliżej

Przytulić do staruszka
zaświaty wymarzone

Łzy na kwiaty zamienić
zapłakanej żonie

Muzykowi wrzucić
do muzyki świerszcza

a samotnej dziewczynie
dać miłosne wiersze

I to wszystko powtórzyć
raz jeszcze
albo częściej

zanim zgaśnie nam oddech
i nie zostanie
nic więcej

178 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!