Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwariowane myśli

myśli
zwariowane
nachalnie panoszą się same
spekulują
obliczają szanse
innych tam . . . mają
nie troszczą się o niuanse
zapatrzone w skrajności przedziały
nigdy z tyłu
zawsze z przodu być chciały
w końcu przejęły kontrolę
i wiecie
ja te myśli wolę
bez nich
strasznie nudno
byłoby na świecie
nie każdemu się podobają
no cóż . . . trudno
w czyn czasem je wcielam
i wtedy jest właśnie
życia niedziela
odpowiada mi
chodzenie na głowie
bo to jest
mojego życia styl
nawet wtedy
gdy ktoś z tego kpi

***
Dział: Myśli nieokiełzane
***
Zbigniew Małecki

20 857 wyświetleń
266 tekstów
1 obserwujący
  • Cris

    8 August 2016, 12:05

    interesujący wiersz