Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myślę o śmierci.
Lecz boję się jej
Zimnego spojrzenia.
Kiedy to Ona i Ja
Staniemy sobie na przeciw.
Zginą wszelkie złudzenia !

Ostatni oddech,
Ciało zwiędnie.
Mszę odprawią w Kościele.
Na pogrzeb przyjdą
Starzy przyjaciele.

Oswajam się z tą myślą.
Tkwi ona w moje głowie.
Nie daje spokoju!

"Żeby odejść!
Świecie zgasić!
Umrzeć samotnie w pokoju!"

bardzo stary wiersz ..... ale dziś chyba świat wali mi się pod nogami

24 017 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • krysta

    25 May 2013, 22:39

    Smutny piszesz ,że stary wiersz odpędź myśli złe,tylko pozytywnym myśleniem poprawisz nastrój,przypomnij sobie coś wspaniałego i uwierz może przytrafić się jeszcze wiele pięknych chwil...powodzenia...
    pozdrawiam :)