Menu
Gildia Pióra na Patronite

My z początku XXI wieku, młodzi i bardziej pochyleni
Zabiegani, zatroskani, niewidzący
Bladzi, bez uśmiechu, nadziei i wiary
W pogoni po sukces, uznanie, byt lepszy

Zapominamy o słońcu, kolorach, delikatności
Brak nam czasu na spojrzenie, słuchanie
Nie zatrzymujemy się przy drugim człowieku
Mamy wymówkę, nie możemy, musimy zdążyć

Wieczorem, przy wspólnym stole
Ze zdziwieniem spostrzegamy
Srebrne wstążki we włosach kobiety
Dziewczynka nie taka mała, chłopak jakiś inny

W nocy tuląc się do siebie, z utęsknieniem
Poszukujemy ciszy, ciepła, ukojenia
Zastanawiamy się, jak długo jeszcze, jak daleko
Strwożeni, po co, dlaczego, w jakim celu…

http://www.youtube.com/watch?v=URh0jWwmD_E

48 541 wyświetleń
419 tekstów
105 obserwujących
  • Naja

    20 November 2013, 17:31

    Bardzo dziękuję Wszystkim za wyróżnienie :-)

  • 19 November 2013, 19:09

    bardzo dojrzały..do zadumy , zatrzymałam się

  • krysta

    13 November 2013, 21:54

    Śliczny wiersz...zatrzymał mnie...pozdrawiam :)