Menu
Gildia Pióra na Patronite

spokój nocy

muzyka - zatrzymana w wyobraźni
w słowach ciągle niedopowiedzianych
stróż zawstydzonych telefonów
rozsiewa spojrzenia przed siebie

coraz częściej zmieniam się w milczenie
na skraju miejskich świateł,
przeglądam to co jeszcze żyje we mnie
wewnątrz - i nie rozpycha kieszeni

czas zakreślił krąg kolejny raz
nie dziwi mnie świat, patrzę mu w oczy
wieczór zasłania zmrożoną twarz
spoglądam w świetliki nocy

zbliżasz się w zwiewnej sukni
w wieczoru krajobrazie
utkanej z wątpliwości
zagubiona w przekazie

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!