Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muzyką we mnie grasz
na strunach duszy

szelest rąk
muśnięcie,dotyk

i nuta rozbrzmiewa
na pięciolinii serca

palce wprawiają
w wibracje

melancholia
nagły niedosyt

a ty prowadzisz mnie
w nieznane

każdy dźwięk
we mnie drży

mówisz do mnie
szeptem

suniesz smyczkiem
po alabastrowej skórze

krople spływają
z wiolonczeli

jak poranna rosa
gubi diamenty

a potem zastyga
w milczeniu

czekając na
preludium nad ranem.
https://youtu.be/0C-dNgypA5M

65 918 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!