Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowem malowane

Muzyką malować lub słowem
Obraz twój tworząc
W promieniach wschodzącego słońca

Partyturę uczuć
W sztalugach umieścić
Na płótnach uniesień
Świat barwnie pokolorować

Usiąść na przeciw siebie
Słów pięknych naręcze ofiarować
Nie bać się błędów popełnionych
Sercem bariery niwelować

2026 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
  • dana1596

    22 June 2014, 14:30

    bardzo malowniczo:), pięknie o uczuciach...i tak po prostu, usiąść i porozmawiać...Jacku, poznaję dawnego Schadela:)

  • giulietka

    22 June 2014, 12:51

    Lubię gdy ktoś opowiada obrazami, zwłaszcza tak wprawnie, jak Ty...

  • krysta

    22 June 2014, 12:28

    uroczy wiersz...
    pozdrawiam