Menu
Gildia Pióra na Patronite

muszę
jak Natalia muszę
muszę się nauczyć jak malować ogień
muszę
muszę
zaprzeć się… jak ty siebie
skoro nie dorzucasz do mnie drew
dopalam się
kończę…

nie ogrzewasz się w mym cieple
ani blasku
choć bije wciąż
jak na trwogę
o pomoc błaga…
a ja nie mam już nic
co mogłabym spalić
zostało mi przeczucie
że tylko razem byliśmy sobą

muszę
muszę się nauczyć jak malować ogień
muszę
muszę się oszukać
że inny też mnie pochłonie
rozpali na nowo
muszę spróbować spłonąć
w złote iskry się zmienić
złotym pyłem ulecieć w niebo…

10.09.2021, 10.17-10.21

https://www.youtube.com/watch?v=VlN12FX0STc&list=RDVlN12FX0STc&index=1

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
  • 10 September 2021, 23:16

    Przymus jest złym doradcą, ogień masz w sobie.
    Nie daj mu zgasnąć...

    • Monika M.

      20 September 2021, 15:56

      W sobie mam tylko emocje i myśli.

    • 21 September 2021, 04:14

      Ognia nie zauważyłaś? :)