Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mróz zaskrzypiał

Mróz zaskrzypiał
w polnych krzakach
ucieszył się bałwan
będzie miał czas
zebrać dzieci
przy górce na sanki
poswawolić
na snowboardzie
pozjeżdżać na nartach
w zaspie ukryć
wszystkie troski
pozamrażać roztop

Płatki wartko
też mrugają
do niego zza węgła
kiedy on im towarzyszy
zima tańczy tango
albo walca dla odmiany
na miedzy przy prządce
koło świerków na Opaczy
pod stawem na łączce

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!