Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,Cienie''

Mroczne
Czarne
Kryjące tajemnicę
Zwiastujące zło, lek, rozpacz – są na świecie
Wielkie, gęste, zaciskające się jak sidła
Wiszą w powietrzu, wyciągając swe potworne macki
Czają się, by w chwili słabości
Dopaść
I zaślepić swym ciemno-czarnym blaskiem
Potężne chłodem swoim, enigmą, sekretem
Czekają w ukryciu, aż ofiara bezbronna w ich sieć wpadnie
W zasadzkę
Pewne swej wielkości zmory,
Demoniczną brzydotą w cudowną mgłę przyodziane
Upiorne w swej krasie mętnej,
Nieprzejrzystej, zamglonej niejasności
Trwają.
Cienie

593 wyświetlenia
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!