Menu
Gildia Pióra na Patronite

mimowolny od­ruch zwrotny

Możesz się otwierać
na muchy w locie bez skrzydeł
i co zechcesz
nic mnie to nie obchodzi.

Nie pouczaj, głupich rad nie słucham.
Gdy do mnie mówisz - niech to będzie
ożywienie nieprzemijające.

Nie pożałuj czasu
na to co płynie z serca
dla obdarowania.

Inaczej... lepiej
zamilcz.

https://www.youtube.com/watch?v=aIGETzmyD1Q

84 157 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • wdech

    17 July 2015, 16:46

    właśnie
    mówię to od początku
    nie przybierać sobie słów i obrazów do siebie
    to tylko wiersz
    działa w obie strony
    równie dobrze, mogłaby napisać go kobieta

    dziękuję i pozdrawiam
    weny nieprzemijającej życzę

  • Bogini Twa!

    17 July 2015, 16:23

    "Nie pożałuj czasu
    na to co płynie z serca" - te słowa najbardziej do mnie przemawiają, chociaż słów i brazów nie przybieram do siebie. Lecz to brzmi tak, jak by były skierowane do mnie, chociaż mówisz do kogo innego! Wiersz po prostu jest jakimś krzykiem, wołaniem...Wezwaniem... I na pewno tak wszyscy go odbierają...Wzrusza i porywa...

  • miramija

    8 July 2015, 15:29

    Zatrzymuje...

  • othermari

    7 July 2015, 21:22

    ładnee