Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 6 June 2023

******

może kiedyś wrócę
przekroczę ten próg
tak,
by nie utonąć
w słowach i gestach

by nie utracić odbicia
cieniem się położyć

może kiedyś
bez ciebie
będzie mi wszystko jedno

83 973 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • .Rodia

    11 June 2023, 21:14

    "kiedy przekraczasz próg, spójrz raz jeszcze na to co Ci drogie"
    w operze lejdi baterflaj było ostatnio
    niepolecam ogólnie, ale zdanie było warte zapamiętania, choć brzmi trywialnie

    oby nigdy nie było Ci wszystko jedno

  • Meron

    6 June 2023, 21:54

    Ja już utonąłem dawno, dlatego polecam naukę pływania :)

    Pozdrawiam Autorkę i gratuluję wyróżnienia :)

    od onejka, AShER, Sexoh't
    • onejka

      7 June 2023, 06:20

      Dziękuję, choć wyróżnienie to za wiele dla tego "dzieła" ;) pozdrawiam :)

      od AShER
    • 7 June 2023, 20:58

      To dobry wiersz. Za Meronem również gratuluję.
      Krótki, treściwy, ważny.
      Pozdrawiam ciepło.

  • Monika M.

    5 June 2023, 17:21

    Kolejny etap tonięcia to milczenie.
    Cisza.
    Oby nie nastąpił. Kiedy są gesty i słowa to jeszcze toczy się walka. Wtedy jest nadzieja.

  • 5 June 2023, 10:52

    Ładne

    od AShER, Kasandra48, Eneida