Menu
Gildia Pióra na Patronite

#niepotrafiępisaćwierszy

mówisz

abym zdjęła te wszystkie maski
przed sobą przynajmniej
bo przed Tobą przecież
nie potrafię
albo nie chcę

mówię

gdyby tylko
to było takie proste
zrzuciłabym je z siebie
a wraz z nimi ubrania
i ciężar każdego zwątpienia

i rozebrałabym się aż do samej duszy
kuląc nogi pod brodę
nieśmiało wierząc że zaakceptujesz każdy
nawet najmniejszy
i najsłabszy element

mówisz

przestań się wreszcie bać
ale strach jest silniejszy
niż pragnienie Twoich dłoni
i krawędź uśmiechu
w kącikach powiek

mówię

nie potrafię pisać wierszy
ale ten o Tobie przyplątał mi się
zupełnie przypadkiem dzisiejszej nocy
i chyba nieprędko
odnajdzie drogę powrotną

do domu

~ Dla D.

18 939 wyświetleń
158 tekstów
24 obserwujących
  • Julkaa

    22 May 2020, 19:09

    dziękuję za wiarę i za obecność ! :)

  • Papużka

    19 May 2020, 04:34

    Bardzo ładne strofy... szczere, poczułam Cię... Potrafisz.