Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skazany za ...

Mówili mądrzejsi, że czas leczy rany,
że jeśli nie jesteś, to będziesz kochany
nie winiąc Nas wtedy za miłosne plany
dawali nadzieję pojmując wsze stany.

Receptą na wszystko plasterek na rany
Najlepsze lekarstwo by być zdołowanym
Choć nie chcesz nic więcej to masz większe bramy
dotkliwe z kluczami niczym hologramy...

Mówili mądrzejsi, że love to iluzja
co znika jak rymy słowa zakochany
tam tylko gdzie miłość to największa bujda
nie wiedząc jak bardzo nią jesteś naćpany.

Mówili i także, że trzeba jej czasu
by też zrozumiała, że nie chce już zmiany,
bo zna resztę dźwięków wraz ze zmianą basu,
gdy w basach usłyszy ten ton co jej znany.

Mówili i żyli poniekąd z miernikiem,
lecz zmierzyć uczucia nie mogli nikomu,
bo mierząc je w chwili byli niewolnikiem
takim jakim jestem bez Ciebie w tym domu...

18 682 wyświetlenia
616 tekstów
46 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!