Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 7 July 2020

,.

mówiłeś

uniesiemy na tych skrzydłach niebieskich
świat cały
codzienne troski
sny i marzenia

i gdy będzie trzeba
będziemy je nosić każdego dnia
wraz z modlitwą do nieba

obiecałeś
że słońce będzie wschodzić codziennie
a na wiosnę kwiaty zakwitną
nam w sercach

ale dziś z anioła już nic nie mam
milczę
gasnę
boję się wyjść z cienia

13 823 wyświetlenia
144 teksty
14 obserwujących