Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Mów mi słowa,

dużo słów, takie których inny

by się wstydził, których inny

by nie wypowiedział.

____________________________

Dotykaj mnie, dotykaj!

ale nie czule,

w czułości można się zakochać,

a ja kochać już nie mam czym.

____________________________

I proszę, nie spraw bym stała

się ważna. Nie chcę być ‘kimś więcej”

Samej siebie nie mam,

więc jak ktoś mógłby mnie mieć.

____________________________

Nie będę Twoją pierwszą myślą

o poranku. O poranku już

mnie tu nie będzie.

Za to będę ostatnią,

tą o której

będziesz musiał zapomnieć.

12 348 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących
  • _jekatiierina_

    24 September 2020, 18:32

    Oj z tą krzywdą to masz w zupełności racje Naja :(

  • Naja

    24 September 2020, 18:03

    Mocne, zdecydowane, konkretne... Można i tak, jak się lubi. Przy tym, aby sobie i innym krzywdy nie uczynić.