Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

na moich oczach

motyle
przejęły mój ogród
w berka się bawią
falują w powietrzu
esy floresy malują
parami

w słońcu
ganiają się radosne
nad amarantowymi jeżówkami
nawłociami złotymi
ostróżkami błękitnymi
parami

nektarem karmią się pośpiesznie
na barwnych płatkach
oddech łapią ułamkami sekund
ulatują niecierpliwe ponad kwiaty
by całować się też…
…w parach

para mi = dla mnie

21.08.2020

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących