Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lęk w puszce

Mój radioaktywny przyjaciel
ma smak ukraińskiej chałwy
zapakowanej w rożek
uknuty z gazety Prawda

Kiedy odwijam
ma słodkie oczy
a gdy odwracam
to topi we mnie sztylet
którym rozcina gazety krzywo poskładane

Pewnego jesiennego dnia
zaczniemy wypuszczać znaczone wrony
a one rozlecą się po niebie
jak bombowce groźnej Czerwonej Armii.

marka

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Irracja

    15 March 2011, 20:24

    ... hmmm... nie wiem czy dobrze odczytałem... na prawdę boisz się, iż się przebudzi?...