Menu
Gildia Pióra na Patronite

mam lat 29

mojej matce
która właśnie opłakuje swoją

piszę

gdy umierał mi ojciec
myślałem o niej
jak o kobiecie
odchodzącego mężczyzny
jego żonie

teraz zaś
myślę o niej
jak o córce tamtej kobiety
co odeszła wczoraj

i może jesteśmy już oboje inni
dla siebie

ale mówimy że nie po to
tyle straciliśmy
by się osierocić

(16/6/2022)

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Adnachiel

    16 June 2022, 19:17

    Zastanawiam się co można napisać pod takimi słowami i wszystko wydaje mi się zbędne... Nie ma nic trudniejszego, niż pożegnania.

    od Naja, Meron, Melia