Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mojej babci odchodziło się lżej,
Ponieważ nie wiedziała, że istnieję.

By ją zobaczyć, zwlekałem
O jedno życie za długo.
Teraz zapłakałem nad
Babcią, której nie poznałem,
I nad własną opieszałością.

Nie kochałem jej, nie kochałem
Osoby, która nie kochała własnych dzieci.
Kochała alkohol.
Ale pragnąłem poznać tę osobę, która
Żyła jedynie w legendach i dziś właśnie
Przeszła do przeszłości,
Ale już naprawdę.

Mojej babci odchodziło się lżej
I zostawiła mnie samego z kamieniem
Żalu.

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • funeralofheart

    10 August 2016, 09:49

    Nie chciałem znać takiej prawdy

  • marka

    9 August 2016, 20:33

    Wiersz życiowy, szczery, takie są prawdą o życiu. Pozdrawiam.