Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 1 October 2021

My

Moje serce w kopercie zamknięte
Wysyłam do Ciebie list
Metr dalej
Pół metra, do innego świata
Mojego całego
Idzie już parę chwil
Kilka dni gubi się w przestrzeni

Może adres już nie ten
I wróci do nadawcy?

Listy bezsłowne
Jak spojrzenia bezoczne
Pełne rozpaczy i niemego krzyku
I chęci wielkich jeszcze bardziej skrytych
- bo strach oddać siebie

Ona się nie dowie
Tunel czasoprzestrzenny naszych równoległych wszechświatów
Zamknięty przez uparte duchy
Głupie duchy

Jak teraz wyciągnąć rękę?
Jak przekroczyć tę niewidzialną granicę
Tak małą i kruchą
Jak to dziecię pływające w naszych dennych łzach
Ono się niedługo wybudzi
Ono wybuchnie
Zniszczy

Będzie nowy wszechświat
Najnowszy
Jedyny
Najcenniejszy

Jak źdźbło na zmęczonej, zdeptanej ziemi po bitwie
Drzewo naszych owoców

81 777 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!