Menu
Gildia Pióra na Patronite

sprzątanie ziemi.

moje myśli krążą wokół ciebie
jak Jowisz wkoło słońca
nie ma ich początku
nie ma też ich końca
myślisz?
wiesz?
czujesz?
chcesz?
lubię oglądać twoje kontury
rysy twarzy
kiedy przeszkadza ci
światło od monitora i telewizora
wtedy najchętniej włączyłabym
sobie reset
jeden przycisk na czole
i nie pamiętam nic
nie pamiętasz nic.
mojej głowie przydałoby się
sprzątanie ziemi
miejsce składowania złomu
zapełnia się odpadkami przeszłości
dwa kroki do przodu
jeden w tył
co ja mam z tym zrobić?
rozpalić iskierkę
czy zostawić z niej dym.?

2870 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!