Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Moja wiosna "

Moja wiosna w tęsknotę ubrana
Pająk wije swą nic by żyć
A ja pomiędzy kroplami rosy
Tańczę smutnego walca - chcę pić
Spragniona wody - dla urody
Spijam nektar wiosenny
Tylko i aż tyle jednak dalej
Żyję w nędzy - bez Twych słów
Bez dotyku myśli nie istnieję
Choć jeszcze dzisiaj....
Mam wiarę w nadzieję
Że uda mi się że ocaleje
Kolejny raz - kolejna burza
Serce drży boję się burzy
Zimno mi...
Czerwiec puka do drzwi
Pobiegnę otworzę - zaproszę
Niech się rozgości
Wpuszczę promienie słońca
Promienie radości
Wiem że istniejesz
Nie jesteś duchem
Dzięki Tobie i ja ocaleję
Mam jeszcze nadzieję
Skrzydła do lotu gotowe
Więc podnoszę głowę ku niebu

02.06.2022
09:03

281 885 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących