Menu
Gildia Pióra na Patronite

lipce

moja cisza drży…
porusza mną od środka
każdym najmniejszym nerwem
mięśniem
myślą chcenia i odwrotu

serce zdezorientowane
rytm swój straciło
nie wie
czy łykać jeszcze tlen

linii prostej narysować nie mogę
co odpuścić mi trzeba?
o czym zapomnieć?
nie wiem którą ścieżką iść…

dłonie samotne leżą na biurku
cisza kilkuletnia
palce starają się klawiszy dotykać
ale które są właściwe?

27.07.2017, południe i 20.07.2020, południe

33 958 wyświetleń
284 teksty
28 obserwujących
  • Duch_Eonu_86

    26 July 2020, 12:15

    Przestań "łykać" ten tlen :D tlen najbardziej łykają płuca... nie serce :)

    udanych bojów miłosnych :D

  • Monika M.

    20 July 2020, 16:38

    Bardzoś pięknie to napisał.
    To piękna myśl sama w sobie!:)

    od yestem
  • 20 July 2020, 16:26

    Pianista nie może bać się klawiszy...
    To one przed nim drżą, bo nie wiedzą, czy są właściwe, ale artysta czuje, że są.
    Nawet po trzech latach...

    od Monika M., Sol 8, motylek96