Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Taki podły czas

Mój znajomy
kupił lewy tytoń
w sklepie na rogu
i skuła go policja
rzucając na chodnik

Mirek w życiu
szczęścia nie miał
a i omijały go mniejsze przyjemności
w pracy wegetował
w cieniu brygadzisty
który stawiał go po kątach

Kiedyś poznał kobietę
i na chwilę odmienił się los
wkładał jej do majtek rękę
a ona wtulała się
w jego kurzy tors

Niedawno po ciężkiej chorobie
kobieta zmarła na serce
i został kolega sam
kręcąc na zakładowym biurku
z ukraińskiego tytoniu skręty...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • motylek96

    8 March 2021, 06:27

    Podnosisz poprzeczkę. Nikt nie doskoczy...

  • PetroBlues

    7 March 2021, 20:14

    I to jest poziom:) Miło że wciąż można Cię tutaj zobaczyć :) Pozdrawiam :)