Menu
Gildia Pióra na Patronite

mogę się nie zgadzać
na koniec lata
mogę prosić
argumenty wysuwać
błagać

że wciąż nie wzeszłam gwiazdą
nie poraziło mnie szczęście
nie ogrzało słońce należycie
na kolana ze szczęścia
nie rzucił mnie nikt...

lecz w zapachu września czuć
coraz dłuższe noce
mgły nad łąkami
wersy spalonych listów
tlą się w powietrzu

motyle przyleciały na nektar
żegnają się ze mną
postrzępione skrzydła mają
coraz bliżej ziemi latają
kończymy się...

12.09.2021, 13.28

Teksty z obrazami - mogę się nie zgadzać 
na koniec lata
mogę prosić 
argumenty [...] - Monika M.
mogę się nie zgadzać na koniec lata mogę prosić argumenty [...] - Monika M.
33 879 wyświetleń
283 teksty
28 obserwujących