Menu
Gildia Pióra na Patronite

Polska

Moda na cierpienie,
Na szyderstwa przyzwolenie.
,,Umiłowani, miłujmy się wzajemnie”
Głuchoniemych stado słyszy co niedzielę.
W zapoconych domach swoich,
Nienawiść sieją wokół siebie.
Mesjanizm wiecznie żywy,
Tolerancja twór uporczywy.
Sąsiad z kasą – pewnie złodziej,
Aż z zazdrości zębów zgrzyt.
Sąsiad homo – pederasta.
Twa agresja wciąż narasta.
Ateista, arab, murzyn, gej.
Wypie***lać z mego kraju,
Krzyczy Polak, patriota.
Z orłem wielkim na koszulce,
Cebulak, prostak i despota.
Nepotyzm w pracy i układy,
Bo ‘’bez pleców’’ nie ma chleba.
Bratnia pomoc gdy potrzeba,
Lecz nie zazna jej tu biedak.
Narodowców uprzedzenia,
Wielkie marsze, święte cuda,
Egoizm i ludzka obłuda.
Jakiś pijak, prostytutka.
Imieniny – czysta wódka.
Kraj skłócony, podzielony,
A historia koło toczy…

Marcin Paweł Twardysko

1261 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!