Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

w rytmie serca

młodość gnała mnie zawsze pod wiatr
przekraczając nieprzekraczalne
szłam jak burza na wysokich obcasach
najlepiej do taktu walca

a później przyszła Miłość

nauczyła mnie sznurować usta
i mówić szeptem do ucha

domykać cichutko drzwi
zasłaniać bezszelestnie rolety
wychodząc jak najciszej na palcach

137 938 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Salomon

    11 October 2022, 01:54

    Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty
    To też nie diabeł rogaty
    Ani miłość kiedy jedno płacze
    A drugie po nim skacze
    Miłość to żaden film w żadnym kinie
    Ani róże ani całusy małe duże
    Ale miłość kiedy jedno spada w dół
    Drugie ciągnie je ku górze

    Tak mi się skojarzyło czytając
    Pozdrawiam! :D

  • one drop for all

    21 April 2022, 19:56

    Uczymy sie tango tanczyc z moim
    ;)
    to dobre doswiadczenie
    dowiedziec sie o sobie czegos nowego
    ;)

    ladny wiersz :)

  • Adnachiel

    21 April 2022, 18:04

    W życiu możemy żałować wszystkiego, prócz tego, że kochaliśmy.
    A poznać Miłość, to jak mieć skrzydła, by móc uczynić pierwszy krok ku gwiazdom.

    Znów napiszę, że uwielbiam ten wiersz, ale nieloty to stałe w swych upodobaniach istoty :)

    od Bromba, Hares, Malusia_035
  • 21 April 2022, 16:16

    Śliczne, tylko... Madź, czy ja dobrze odczytuję?
    Zwiałaś przed Miłością??? ;)

  • kukaczka

    21 April 2022, 14:03

    ..mądrość młodości,
    trafnie i pięknie ubrane w słowa,
    🌷
    PS Młodość, to nie tylko metryka,
    to przede wszystkim, stan umysłu.

  • Malusia_035

    21 April 2022, 10:19

    Arcydzieło ,Bravo M :)

    Pozdrawiam Cieplutko :)