Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chusta czasu

młode bicia serca
pod żebrami wciąż grają
zapał nadal wielki
umysł i dłonie mają

myśl wybiega naprzód
o nie parę lat
wie że odległe
bo przemierza szmat

marzy pełnią duszy
kwiecie żywotne
o łaskawy los prosi
i istnienie godne

kiedy chusta czasu
kark leciwy owinie
niech śmiech szkrabów
po ogrodzie płynie

w dłoniach dojrzałych
dzieło z siebie uplecione
na bujanej ławce
w jedno zapatrzone

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    17 July 2013, 19:09

    jaki ty dowcipnym - paszki zrywać

  • awatar

    17 July 2013, 18:52

    przekraczanie szmat jest właściwą drogą