Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sprzedany jestem

miską nakarmiona próżność

i sumienie garścią srebrników

palcem wskaż drogę

lub po prostu spójrz w tą stronę

gdzie wiatr nie wieje w twarz

nie siecze deszcz

tylko raz postawiony w plątaninie dróg

możliwości zawsze otwartych

czekam aż przyjdzie

błyśnie chwilą ostatnią

za jaką cenę

czego wyrzec się przyjdzie

czernią splamione dłonie

ciemność w oczach bezdenna

imię święć się twoje

amen

15 326 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!