Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Dzień Pluszowego Misia

- Misiu mój Misiu, powiedz mi jak mnie kochasz...
- Powiem...
Z całego swego serca pluszowego, z całej misiowej swojej duszy. Tak, zakochany jestem po uszy!
Wiosną, kocham cię w czapeczce,
w bereciku z antenką.
I w piaskownicy, gdy w kolanko ktoś stuknie łopatką.
I łóżeczku gdy kaszel i katarek,
a gdy śpisz odganiam nocne mary...
- A latem?
- Latem to w hamaku, gdy bujamy się po zmroku.
A jesienią na smutki i humorki,
gdy zapomnisz kaloszy lub parasolki.
No i zimą gdy gwiazdka z nieba spada,
a babcia ciepłe bajki opowiada.
- A jeśli kiedyś zniknę i nie wrócę. Czy misiowa łapka przytuli gdy się zasmucę?
- Będę tu, w twoim, malutkim serduszku czekał.
A teraz śpimy, bo noc przed nami niedaleko...

Sylwia Pryga

40 786 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    25 November 2020, 16:37

    OooMabo, oj czekało sie na wieczorynkę o 19ej...😉

    Smoku fajnie... Tulim(i)ysię 😁

    od yestem
  • 25 November 2020, 16:16

    Poczułem się małym misiem...
    Pozdrawiam. :))

  • Sylwia P.

    25 November 2020, 15:48

    Mabo, trochę ciepła gdy jego wciąż brak... 🙂