Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miły Mój.

Miły mój.
Spocznij na mej dłoni,
szkliste twe oczy zamknij.
Niech brązu Twych oczu nie widzę.
Po prostu zaśnij.
Ja będę tańczyć i śpiewać Ci lekkim głosem do snu:
kołysankę.
Miły mój dobranoc Ci śpiewam...
Jedwabiem otulę.
Głosem uśpię.

Gdy mrok już zapadnie a blask księżyca przemówi szeptem śpij kochaneczko...
Sączyć kawę będę i tańczyć.
Śpiewając Tobie do snu kołysankę
Wers za wersem, zwrotka za zwrotką aż sił zabraknie.
W ten czas do snu tuż obok Ciebie się położę.
Zasnę.

869 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
  • inna.

    3 March 2010, 20:41

    śliczne. takie ..spokojne ?