Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteś moim światem

Miłości świata mojego
tak uwielbianego
Świata pięknego
i dobrze znanego

Świata w którym
nie ma zazdrosci
Są tylko wyrazy
naszej miłości

Świata bez troski
i bez problemów
Lecz tylko o nim
nikomu nie mów

Bo to jest świat
dla nas stworzony
Świat bez ogrodzeń
i bez obrony

Łatwo go zburzyć
i łatwo zranić
Bo inni mają ten
świat zanic

Tym światem moim
jeteś Ty kochanie
Więc niech ten świat
tak piękny zostanie

50 967 wyświetleń
204 teksty
16 obserwujących
  • Archangel_Marco

    23 March 2012, 22:57

    Trochę za dużo błędów, brak "ę" miejscami. Ale samo przesłanie mi się podoba- dobry, uczciwy wiersz, bez tony emoistycznej filozofii. Cenię to.

  • Elizabetta

    23 March 2012, 22:24

    Twoje wiersze przelane są prawdziwym uczuciem, czyta się je jednym tchem:)) Bardzo pięknie

    Pozdrawiam wiosennie:)

  • marka

    23 March 2012, 21:29

    Optymistycznie,
    Pięknie.
    Ja tak nie potrafię, przynajmniej jeszcze.

  • bodzo

    23 March 2012, 21:01

    Dziękuję bardzo

  • słoneczniki

    23 March 2012, 20:58

    Życzę by nikt i nic tego świata nie zburzyło.