Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jej dom

Miłości nie ma we wrzasku,
Nie znajdziesz jej również
W malinowym dnia brzasku,
Ani gdy plażą szumi południe.
Nie ma jej w różach i wierszach.
Nawet w pierścionku jej nie ma.
Miłość to haust powietrza.
Łza, kiedy śpiewasz,
To też cisza, gdy sprężyny skrzypią,
Ciepło dłoni w spacerze,
Myśl za myślą, co staje się modlitwą.
Jeden dom w wierze.
Miłość jest piaskiem lodowej pustyni
I wodą w piasków oceanie,
Ustami jest Twoimi
I Twoimi miłość jest ustami.

42 081 wyświetleń
584 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!