Menu
Gildia Pióra na Patronite

Amorologia

Miłość, jesteś, jak takie wielkie słowo,
które często nie mieści się w ustach
Czym jesteś miłości,
że bez ciebie,
czujemy się tak mało warci?

Jesteś większa niż strach,
choć ciebie brak rodzi lęk
Lęk i strach- siostry bliźniaczki
Podobne jak dwie krople wody,
ale dwie istoty

A może i ty miłość
masz rodzeństwo?
Albo jesteś jak Bóg
W trzech osobach

Mało cię znam,
więc zgaduję

Jakoś nasze drogi
nie często się krzyżują
Droga miłości,
a może się nie dogadujemy?
Cały w tym ambaras,
by dwoje chciało na raz

Hej ty miłość,
tu jestem
i znikam
strzało Amora
ciężko ci mnie trafić
bo się chowam

Lęk i głód
Zwykle wygrywa głód
O ile śmierć nie jest szybsza
Śmierć serca

103 450 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • scorpion

    5 January 2021, 08:57

    Bardzo ciekawy dialog. Szczególnie miłość w trzech osobach do mnie trafia. Trzeba ze sobą naprawdę rozmawiać, by wpaść na takie coś. Miłość braterska, miłość kochanków, a trzecia...?

  • kati75

    4 January 2021, 20:24

  • Maciek Zz

    4 January 2021, 19:19

    Amorze, i ty Kupidynie ubij Szpieka nim się wywinie.