Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cztery pory miłości

Miłość jak jesień : ma dwa oblicza.
Ta złota, polska i listopad za oknem.

Miłość jak zima -Boże Narodzenie i śnieg biały
tyle, że czasem chlapa szara i mróz.

Miłość to wiosna pogodna, kwitnąca.
Lub ta gdy ciągle pada deszcz. Nie ruszaj się bez parasola.

Miłość to lato, o smaku poziomek słonecznych.
Szkoda tylko, że od upału przeważnie brak chęci.

1478 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
  • krysta

    31 October 2015, 22:02

    ciekawy wiersz.
    pozdrawiam.