Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

cisza przychodzi ostatnia

mijasz mnie
bezpieczną ulotnością zmysłów
bo przecież -
podobno bliżej ci

duchów

i może niebo
rozdarło się wtedy w poprzek
zupełnie przypadkiem

rozkradając barwy wszystkim snom
wybudzonym z życia

a słowa
to już tylko zamknięty przebiśnieg
spisanych najgłębszą nocą

myśli.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • prohibitum amor

    12 January 2014, 19:13

    słowa zamknięte w przebiśniegu
    w najdelikatniejszym kwieciu, zatrzymując ulotność zmysłów
    całkiem przypadkiem...
    :)

  • No_One_

    12 January 2014, 19:08


    U mnie cisza odchodzi ostatnia.
    Dobry.