Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z okna widziane

Migocą jak gwiazdy
I też w środku nocy
Łakome na świadków
Głuche, za grosz
pokory nie mają...

Świecą się zawsze,
Mimo, że śpi ktoś
że mary swe senne
przedkłada nad to,
co tak chętnie dają....

I właśnie tej nocy
gdy płaczę bez łez,
gdy zmęczył mnie świat
Księżyc zły też
wspierał je pełnią...

A rano one wcale
tak łatwo nie zbledną...

21 549 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!