Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bóg

Miecze zbyt rzadko toną we krwi
Zbyt wielu rycerzy przestało już śnić
Boże Kłamliwy, a gdzieś jest twa moc?
Gdy wkoło zalega coraz gęściejsza noc...?!

Paruje światłość, nadzieja ulatnia
A wrogiem się staje dusza niegdyś bratnia
A tyś jest milczącym i niesprawiedliwym
Bytem zbyt odległym, bytem zbyt cierpliwym

Nie oddam ci pokłonu, a pod nogi splunę
Tak, jako i ty spluwasz na ludzki gatunek
Jak spluwasz na aniołów, gardząc ich życiami
Nie mając nic wspólnego z ludzkimi uczuciami

Nienawidzę cię, Boże, kimkolwiek byś nie był
Żebyś kiedyś upadł, Chaosie, a żeby!
Wielki gardzicielu, gdzie są twoje kary?!
Dlaczego tak wielu dobry dalej śni koszmary?

13 977 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • Zebulon Z.

    3 February 2020, 18:45

    @Archangel_Marco
    Bóg Wszechmogący jest doskonałym prawem miłości, objawionym w Jezusie Zbawicielu wzorze człowieka dla człowieka. Brak świadomości prowadzi do bluźnierstw, oskarżeń i osądzania, za które poniesie się konsekwencje.

  • Archangel_Marco

    15 June 2012, 23:47

    Ja... niby biorę sobie jakiś wzór? *śmiech potępionego* (nie ma to, jak ironia). Przyjacielu, najlepszym wzorem dla mnie jestem JA sam. To tyle.

    Bujdy...? Bujdą jest branie dosłownie czegokolwiek.
    Po pierwsze- kim jest Szatan dla Ciebie? Czy to musi być Lucyfer? Szatan to tylko tytuł- w "raju", gdzie Wąż kusił Ewę, Szatanem był Samael, nie wiadomo, jaki demon kusił Jezusa na pustyni, przynajmniej ja nie wiem. Lucyfer? Nie, Lucuś to buntownik i wojownik, ale nie byle podżegacz. Może Modo? Kto ich wie....?

  • Archangel_Marco

    15 June 2012, 13:25

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • misiek45

    15 June 2012, 09:28

    Wiersz ok ,tylko zamiast Boga winiłabym szatana-pozdrawiam